Δύο νέα περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκινά η υλοποίηση δύο μεγάλων έργων -συνολικού προϋπολογισμού 1,49 εκατ. ευρώ- που αφορούν τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε τέσσερα δημοτικά κτίρια, τα οποία θα μετατραπούν σε φυτώρια αρωματικών φυτών, και τη δημιουργία του Πάρκου των Ήχων, το οποίο θα είναι μια πρωτοποριακή πρόταση αναψυχής και εκπαίδευσης.
Η δημιουργία των πράσινων δωμάτων αφορά τις ταράτσες τεσσάρων δημοτικών κτιρίων (Πολιτιστικό Κέντρο και Τεχνική Υπηρεσία Συκεών, Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης και Κοινωνικές Υπηρεσίες Ευαγγελίστριας Αγ. Παύλου). Συνολικά, θα καλυφθεί επιφάνεια 930 m2 με τη φύτευση 11.500 αρωματικών φυτών. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος σε πυκνοδομημένες περιοχές του δήμου, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις δυνατότητες αύξησης της φυτοκάλυψης στον αστικό χώρο.
Στο Πάρκο των Ήχων θα φυτευτούν νέα δένδρα, θάμνοι και καλλωπιστικά φυτά, ενώ θα εγκατασταθούν και τέσσερα μουσικά όργανα. Την εικόνα θα συμπληρώνει ένα σιντριβάνι με παγκάκια, πέργκολες και ειδικούς διαδρόμους.
Μεταξύ του χώρου πρασίνου - Πάρκου των Ήχων και του οδοστρώματος της οδού Μεσολογγίου θα γίνει διάνοιξη της οδού και κατασκευή πεζοδρομίου, με πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων με εσωτερικό διάδρομο κίνησης.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.