Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το περίπτερο μόδας στο Μιλάνο

Τι κοινό έχουν ο Tom Ford, ο Raf Simons, ο Pierre Balmain, ο Pierre Cardin, ο Gianni Versace και ο Virgil Abloh; Αφετηρία της καριέρας τους στη μόδα αποτέλεσε η ενασχόλησή τους με τομείς της αρχιτεκτονικής ή του βιομηχανικού σχεδιασμού. Παράλληλα, αρχιτέκτονες όπως η Zaha Hadid και ο Rem Koolhaas συνεργάστηκαν κατ΄ επανάληψη με οίκους μόδας, σχεδιάζοντας σειρές προϊόντων υψηλής αισθητικής ποιότητας.
Η αρχιτεκτονική και η μόδα έχουν μια αμφίδρομη σχέση. Μέσω του σχεδιασμού, έχουν τη δυναμική να εκφράζουν ιδέες προσωπικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας, με κύριο αποδέκτη και στις δύο περιπτώσεις το ανθρώπινο σώμα.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ένα περίπτερο μόδας στο εμβληματικό πάρκο Sempione του Μιλάνου, μίας από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες μόδας παγκοσμίως. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης δομής, που να συνδέει τη μόδα και την αρχιτεκτονική με το ανθρώπινο σώμα.
Η πρόταση μπορεί να βασίζεται στη διαμόρφωση ενός εκθεσιακού ή μουσειακού χώρου, στη σύσταση μιας πολυαισθητητριακής εμπειρίας, στη σκηνική αναπαράσταση ενός ατελιέ μόδας ή ακόμα και στη σύνθεση ενός μεταβατικού χώρου. Μέσω της πρωτοποριακής του δομής, ο σχεδιασμός θα πρέπει να προβάλλει κοινά εννοιολογικά εργαλεία μόδας και αρχιτεκτονικής, όπως το σχήμα, η μορφή, οι αναλογίες, η ογκοπλασία και, ταυτόχρονα, να λειτουργεί ως ένα νέο τοπόσημο για το πάρκο, προσελκύοντας επισκέπτες,
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε αρχιτέκτονες, φοιτητές και μηχανικούς. Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική (έως 3 άτομα).
Προθεσμία εγγραφών: 29 Νοεμβρίου 2019
Προθεσμία υποβολής πρότασης: 30 Νοεμβρίου 2019
Για περισσότερες πληροφορίες: http://archasm.in/

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.