Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προκηρύσσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για αρχιτέκτονες, με στόχο την ανανέωση του κτιρίου της ολομέλειάς του, στις Βρυξέλλες, το "Paul-Henri Spaak". Πρόκειται για το κεντρικό κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το οποίο στεγάζει το "ημικύκλιο", στο οποίο πραγματοποιούνται οι σύνοδοι ολομέλειας των βουλευτών, αλλά και τις εγκαταστάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, τους χώρους υποδοχής, ενημέρωσης και εκδηλώσεων.
Ο διαγωνισμός οργανώνεται σε δύο φάσεις: στην πρώτη, θα επιλεγούν οι καλύτερες 25 προτάσεις και στη δεύτερη θα γίνει η ανάπτυξη των εννοιολογικών τους προτάσεων.
Ως εστία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, η κτιριακή κληρονομιά του κοινοβουλίου είναι σημαντική τόσο για τους ευρωπαίους νομοθέτες όσο και για τους πολίτες. Υπό αυτό το πρίσμα, κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι να καθοριστούν:
· οι εξωτερικοί όγκοι και οι όγκοι των μεγάλων εσωτερικών χώρων.
· οι σχέσεις με το περιβάλλον, οι εσωτερικές / εξωτερικές σχέσεις του κελύφους, οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών, οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων χρηστών του κτηρίου.
· το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον μέσω αυτών των στοιχείων.
· η δυναμική ανάπτυξης των φιλοσοφιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω του αρχιτεκτονικού και τεχνικού σχεδιασμού που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της κατασκευής.
Περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη, μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα: https://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/list-of-notices/

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.