Έργα ανάπλασης του Παράκτιου Μετώπου και η Marina Galleria, στο νέο προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Τα σχέδιά για την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αλλά και το νέο αρχιτεκτονικό ορόσημο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τη Marina Galleria, που θα αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα live η Lamda Development.

«Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025 με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας σε διεθνή τουριστικό προορισμό.
Η Marina Galleria, που θα βρίσκεται δίπλα στο Μητροπολιτικο πάρκο, θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις. Διαθέτει δύο επίπεδα, από τα οποία το πρώτο θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα ενώ το δεύτερο θα προσφέρει απεριόριστη θέα.
Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Coasta
Η αρχιτεκτονική της Marina Galleria βασίζεται σε λιτές γραμμές και κυματιστή στέγη, εμπνευσμένη από τα τοπία των πλοίων. Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ. Θα περιλαμβάνονται 30 εστιατόρια και καφέ καθώς και υψηλής ποιότητας τεχνολογίες που θα προσφέρουν στον επισκέπτη προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

 THE ELLINIKON 2 1024x374
Ένα έργο με στόχο την τουριστική, οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, που θα οδηγήσει στη συνολική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.