Έκθεση "Europa Nostra Βραβεία 1978-2019"

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Αθήνα έργα αποκατάστασης, βραβευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Europa Nostra. Στο εξαιρετικά αναστηλωμένο κτίριο του Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά, Αθηναίοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για εμβληματικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, αλλά και έργα που έλαβαν πανευρωπαϊκή διάκριση για την υψηλή ποιότητά τους, στην έκθεση "Europa Nostra Βραβεία 1978-2019", που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).
Η έκθεση στοχεύει στο διάλογο και στην ανάδειξη της ποιότητας και της διατήρησης, διαφύλαξης, καινοτόμου επαναχρησιμοποίησης και ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να είναι κτήμα όλων. Περιλαμβάνει 22 βυζαντινά μνημεία και σύνολα που βρίσκονται στην Ελλάδα, στον Βαλκανικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας τη σημασία που έχει ο βυζαντινός πολιτισμός για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης.
Η έκθεση εμπλουτίζεται ακόμη με έξι βραβευμένα από την Europa Nostra μνημεία του ελληνικού χώρου και το πρόσφατα βραβευμένο έργο "Μονοπάτια Πολιτισμού", ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου. Τα μνημεία που εκτίθενται, αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα μνημείων της αρχαιότητας, νεότερων και προβιομηχανικών κτιρίων, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια γενικότερη εικόνα των ποικίλων κατηγοριών μνημείων και έργων, που βραβεύονται από την Europa Nostra.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 08.00 έως τις 18.00 και διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.ellet.gr.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.