Μιχαηλίδης Ανδρέας & Συνεργάτες

Γεννημένος στη Ρόδο το 1960, με πατέρα πρωτομάστορα του ξύλου και επιρροές από την ιταλική τέχνη και την αρχιτεκτονική στο νησί.
Από το 1979 σπούδασε τρία χρόνια αρχιτεκτονική στη Facolta di Architettura του G. D`Annunzio στην Pescara  Ιταλίας και μετά μεταγράφηκε στο ΑΠΘ, με σπουδαίος δάσκαλους (Φατούρος, Τζώνος κλπ) από όπου και αποφοίτησε το 1987.
Παιδί του ορθολογιστικού ευρωπαϊκού ρεύματος (razionalismo) από νωρίς στράφηκε στην βιοκλιματική θεώρηση των πραγμάτων και την ορθολογιστική χρήση της τεχνολογίας, στον γενικότερο σχεδιασμό, με άμεσες απορροές από την παραδοσιακή συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνική.
Συνεργάστηκε πολύ νωρίς, από το 1990, με τα ιδρύματα ΚΑΠΕ και ΚΕΝΕ για μελέτες βιοκλιματικών έργων.
Υπήρξε ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Παιδείας και Αιγαίου για την δημιουργία μεγάλου αριθμού εργαστηρίων και βιβλιοθηκών σε σχολικά κτίρια.
Συνεργάστηκε με καταξιωμένα μελετητικά γραφεία (Στυλιανίδης, Τομπάζης κ.α.) και ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή για όλα σχεδόν τα είδη έργων (εργοστάσια μεγάλης κλίμακας, οικιστικά σύνολα, εκπαιδευτικά, εμπορικά και τουριστικά συγκροτήματα κλπ).
Σήμερα, μετά από τριακονταετή εμπειρία και διαχειριστική ικανότητα, ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη σε σύνθετα έργα τουριστικών εγκαταστάσεων και αναπλάσεων μεγάλων αστικών περιοχών, έχοντας πάντα ως πρότυπα, τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές, για την εργονομία, την οικονομία, την βιοκλιματική, την οικολογία και την βιώσιμη ανάπτυξη, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και χρηστή.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.