Μακρής Γιώργος

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1946). Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του ΕΜΠ (1964-69). Απόκτησε δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών (1997-78) από την Architectural Association – School of Architecture, London.
Μέλος του επιστημονικού διδακτικού προσωπικού του ΕΜΠ από το 1972 έως και το 2013, οπότε και αποχώρησε αυτοδίκαια ως Καθηγητής Οικοδομικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων.
Από το 1969 εργάζεται ως αρχιτέκτων, και από το 1978 διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευών. Σε συνεργασία με άλλους αρχιτέκτονες έχει εκπονήσει 60 περίπου μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων, που καλύπτουν όλο το φάσμα των κτιριακών λειτουργιών. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα έργα, που έτυχαν ευρείας προβολής: Κατοικία και Εργαστήριο Ζωγραφικής στου Φιλοπάππου (1981-84), σε συνεργασία με τον Α. Ρόκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (1977-83), ως συνεργάτης του Κ. Κρόκου, Δύο Κατοικίες στο Διόνυσο (1991-95), με τους Δ. Ησαΐα, Γ. Καλαβρυτινού, Τ. Παπαϊωάννου, Κατοικία στην Αίγινα (1992-98), με τη Γ. Καλαβρυτινού.
Διακρίθηκε, συνεργαζόμενος με άλλους αρχιτέκτονες, σε 9 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (4 πρώτα βραβεία).
Σημαντικός αριθμός μελετών και υλοποιημένων έργων στα οποία έχει συμμετάσχει, έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα περιοδικά και εκδόσεις του ελληνικού και ξένου αρχιτεκτονικού Τύπου (57 δημοσιεύσεις).
Ως μέλος ομάδας αρχιτεκτόνων έχει συμμετάσχει με 10 θέματα σε 27 εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου (μεταξύ αυτών, 4 διεθνείς μπιενάλε αρχιτεκτονικής).
Σήμερα, ως Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, προσφέρει εθελοντικό εκπαιδευτικό έργο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων. Μελετά θέματα σχετικά με την αρχιτεκτονική τεχνολογία, ζωγραφίζει και ασχολείται συστηματικά με την ταξινόμηση, τεκμηρίωση και αποκατάσταση μεγάλης συλλογής παλαιών ξυλουργικών εργαλείων που διαθέτει.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟ ktirio.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.