Καρδάκης Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Καρδάκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο της Ιταλίας με καθηγητές διακεκριμένους αρχιτέκτονες όπως Castiglioni, Gabbetti, Isola και άλλους, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1982. Συγχρόνως με σπουδές μεταπτυχιακών στην τεχνική πολεοδομία στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου συνεργάζεται στην έδρα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης του Πολυτεχνείου του Τορίνο.
Την ίδια εποχή ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ιταλία σε μόνιμη συνεργασία με τις εταιρείες Inventione (Torino), Architecnical (Torino) σε θέματα αρχιτεκτονικής, αναπαλαιώσεων, εσωτερικών χώρων, design επίπλων και αντικειμένων. Εκπονεί μελέτες για την FIAT AUTO, εφημερίδα ‘La Stampa’,  Aeritalia, Δήμο του Τορίνο κ.α.
Το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου με έδρα την Κέρκυρα ιδρύει το STUDIO A+A .
Το 1999 ιδρύει το γραφείο Χριστόφορος A.Καρδάκης & συνεργάτες όπου με έδρα την Κέρκυρα και την Αθήνα,  δραστηριοποιείται και στην υπόλοιπη Ελλάδα σε όλους τους πιο πάνω τομείς δημιουργίας.
Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (Γκάζι – Αθήνα, Λαϊκή Αγορά Παλαιό Φρούριο – Κέρκυρα, κ.α.), αλλά και εκθέσεις Τέχνης όπου εξέθεσε δουλείες του από σίδερο και εγκαταστάσεις όπως το ’κουτί χωρίς χρόνο’ (γκαλερί HAVANI και αλλού).
Υπήρξε μέλος επιστημονικών επιτροπών και συμβουλίων
(ΕΠΑΕ, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομικές Επιτροπές Δήμων, Επιστημονικές επιτροπές ΤΕΕ κ.α.). Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας.
Εργασίες του γραφείου, κυρίως στο χώρο της ιδιωτικής κατοικίας και του design δημοσιεύονται κατά καιρούς σε διάφορα θεματικά περιοδικά.

http://www.kardakis.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.