Καλογήρου Άρτεμις

Η  Καλογήρου Άρτεμις-Μαρία Αρχιτέκτων Μηχανικός   Μεγάλωσε στη Βέροια και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας Ιταλίας  (1975-1980).  
Από το 1981 και μέχρι σήμερα σαν ελεύθερη επαγγελματίας μελετάει και επιβλέπει πολυάριθμες μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, μικρές και μεγάλες πολυκατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία, αναστυλώσεις ιδιωτικών διατηρητέων κτιρίων, ορισμένα από τα οποία κατά καιρούς βραβεύθηκαν σε διαγωνισμούς, δημοσιεύτηκαν σε βιβλία και περιοδικά ή συμμετείχαν σε εκθέσεις αρχιτεκτονικών έργων.
Αξιοσημείωτη είναι η ενασχόληση σε επενδυτικά προγράμματα των LEADER και Π.Ε.Π. Τουριστικά καταλύματα, Βιοτεχνίες παραδοσιακών προϊόντων, Αποθηκευτικοί χώροι, διαλογητήρια και ψυκτικοί θάλαμοι Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χώροι Αναψυχής και Κτίρια Πολιτιστικών χρήσεων και Νέες  Επιχειρήσεις στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών. Τα παραπάνω έργα επιβλέπονται και συντάσσονται αναλυτικά τιμολόγια και πιστοποιήσεις λογαριασμών.
Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου για μελέτες δημοσίων φορέων - οργανισμών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, χωροταξικές ρυθμιστικές - πολεοδομικές, αστικού σχεδιασμού (Γ΄ στην κατηγορία 01) καθώς και για μελέτες δημοσίων κτιρίων, σχολείων, Δημαρχείων, Πολιτιστικών κέντρων, Κ.Α.Π.Η., ΚΤΕΟ κλπ  (Ε΄ εταιρικό στην κατηγορία 06) καθώς και μελέτες αποκατάστασης κι επανάχρησης παραδοσιακών  δημοσίων κτιρίων,  αξιοποίησης – ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων κλπ.
Κατά καιρούς διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εφαρμοσμένου έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ (4 βραβεία), σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό για Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης, ενώ πρόσφατα στα πλαίσια της Δημοσιοποίησης καλών έργων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κεντρικής Μακεδονίας διακρίθηκε για Ξενώνα στην Κουμαριά Βεροίας.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.