Καλλίρη Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Καλλίρη είναι αρχιτέκτων και αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1989). Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από τις Σχολές Ecole d'Architecture Paris-Villemin και Ecole d'Architecture Paris-Conflans των Παρισίων.
Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στο Παρίσι στα αρχιτεκτονικά γραφεία SCAU (Macary, Menu, Zublena) και J.P. Pargade.
Από το 1994 διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών στην Αθήνα.

Το 2004 δημιούργησε σε καινούργιο χώρο το γραφείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΡΗ και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες. Το γραφείο εκπονεί μαζί με επιλεγμένους Συνεργάτες και εξειδικευμένους Συμβούλους μελέτες ιδιωτικές και δημοσίων φορέων.
Το 2008 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής ενώ το 2009 υποψήφια για το Βραβείο Αρχιτεκτονικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe. Το 2011 στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου και των "Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2010" της απονεμήθηκε έπαινος για το "Νέο κτήριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας" που σχεδίασε, μελέτησε και επέβλεψε.

http://www.kalliri.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.