Βασιλειάδης Αρχιτέκτονες

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Βασιλειάδης Αρχιτέκτονες» ιδρύθηκε το 1985 από τον Γιώργο Βασιλειάδη και την Στάλλη Ταλέα με βάση τη Λεμεσό, ενώ στα στελέχη πλέον ανήκει ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης. Το γραφείο δραστηριοποιείται στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της αστικής ανάπτυξης, του εσωτερικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού τοπίου, του σχεδιασμού προϊόντων, της ενέργειας και της έρευνας και έχει εκπονήσει μελέτες σε Κύπρο και Ελλάδα.
Η αρχιτεκτονική ομάδα κινείται γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαφορετικοί τόποι, διαφορετικοί καιροί, διαφορετικοί άνθρωποι και διαφορετικές ανάγκες. Μεταβλητές που υπαγορεύουν κάθε φορά ξεχωριστούς τρόπους αντιμετώπισης και πλάθουν από μόνες τους μορφές, όγκους, υλικά. Σχέσεις γραμμών, επιπέδων και επιφανειών μετουσιώνονται σε μορφές που ισορροπούν ανάμεσα στην απλότητα και την ποικιλομορφία.
Ο κοινός, αλλά όχι μονοσήμαντος τρόπος προσέγγισης, προσδίδει κάθε φορά χαρακτήρα και αναγνωσιμότητα. Ο σχεδιασμός αποκτά πρωταρχικό του μέλημα να υπηρετήσει ανθρώπινες ανάγκες, να διευκολύνει κινήσεις, δραστηριότητες και λειτουργίες, με εργαλείο πάντα τις αναγκαίες για τον καιρό μας βιοκλιματικές στρατηγικές. Περιβάλλοντα φιλικά και άνετα, επιτρέπουν στο χρήστη να αντιληφθεί, να βιώσει και να αγαπήσει το χώρο του, σε μια εποχή όπου πολύ συχνά η λειτουργικότητα θυσιάζεται στο βωμό της "επίδειξης" και του εντυπωσιασμού.
Η ενεργή συμμετοχή του πελάτη κατά την επεξεργασία της πρότασης και ο σεβασμός στις προτιμήσεις του, συνδυάζονται με τις γνώσεις και εμπειρία των αρχιτεκτόνων του γραφείου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα: Καθαρές, ποιοτικές και αρμονικές συνθέσεις που συμβαδίζουν με τις διαφορετικές ανάγκες, συνδιαλέγονται και συμπορεύονται με το χώρο, το χρόνο, τον τόπο και τους ανθρώπους.

www.vassiliades-architects.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.